Van Bommel verbreekt opnieuw record; trainer kiest voor vijfde duel op rij voor dezelfde basis

( 0 reacties)
Van Bommel verbreekt opnieuw record; trainer kiest voor vijfde duel op rij voor dezelfde basis

PSV-trainer Mark van Bommel blijft maar records verbreken. Waar hij eerder al als eerste trainer ooit in Nederland twaalf wedstrijden op rij won, is hij ook de meest standvastige trainer in 32 jaar. 

Als de oefenmeester van de Eindhovenaren vrijdagavond in de wedstrijd tegen Excelsior voor dezelfde elf basisspelers kiest als de laatste vijf duels, zou dat voor het eerst in 32 jaar zijn. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad op basis van statistieken van Gracenote.

"Na seizoen 1977-1978 deed geen enkele trainer van PSV dat in een volle competitie van 34 wedstrijden. Door blessures, schorsingen en vormverlies bij een of meer spelers is het in de praktijk onmogelijk om een heel seizoen met dezelfde basis af te werken", staat in de krant te lezen. "Het lijkt er dus op dat hij voor de twaalfde keer in dit seizoen met dezelfde opstelling start. Maar twee keer startte PSV in een heel seizoen vaker met dezelfde basis. In 1960-1961 (veertien keer) en 1977-1978 (achttien keer)."

Nog een opmerkelijk feit: Al na veertien wedstrijden in dit seizoen heeft PSV vaker met dezelfde basis gespeeld dan in ieder van de vorige veertig volle seizoenen. Van Bommel gebruikte dit seizoen elf van de veertien keer dezelfde elf spelers voor zijn basis.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!