''Toen het goed ging was ik geen De Gea, nu ben ik niet de keeper van RKZVC''

( 0 reacties)
''Toen het goed ging was ik geen De Gea, nu ben ik niet de keeper van RKZVC''

PSV-huurling Hidde Jurjus kent tot nu toe geen gelukkig seizoen. De keeper van De Graafschap werd met hoge verwachten deze zomer op huurbasis teruggehaald naar zijn oude club, maar is op dit moment de meest gepasseerde doelman van de Eredivisie. 

De kritiek rondom de goalie van de Doetinchemmers neemt toe, maar Jurjus zelf blijft er rustig onder. Hij probeert zich niet te luisteren naar het commentaar van buitenaf. "Ik weet zelf dat ik beter kan, dat heb ik eerder laten zien", zegt hij tegen De Gelderlander. 

"Nu zou ik er ineens niets meer van kunnen? Toen het goed ging was ik geen De Gea, maar nu ben ik ook niet de keeper van RKZVC", reageert hij. "Mijn niveau ligt ergens in het midden. Ik probeer positief te blijven en train keihard om beter te worden. Er wordt nu veel naar mij gewezen, maar we zitten bij De Graafschap met z’n allen in hetzelfde schuitje en moeten er samen uitkomen."

Ook De Graafschap-trainer Henk de Jong is het niet helemaal eens met de kritieken rondom zijn keeper. Hij ziet dat Jurjus gebukt gaat onder de spanning, maar de trainer gaat in ieder geval tot de winterstop 'geen gekke dingen doen'. Een keeperswissel lijkt er dus voorlopig niet te komen. "Ik heb deze week met Hidde om tafel gezeten. Zijn spel moet beter, dat weet hij zelf ook wel. Maar Hidde moet ook de tijd krijgen om er bovenop te komen. Als dat lukt, kan hij nog heel belangrijk voor ons zijn", aldus De Jong.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!