Gakpo ontbreekt bij PSV: ''Hij heeft een tik op zijn enkels gehad''

( 0 reacties)
Gakpo ontbreekt bij PSV: ''Hij heeft een tik op zijn enkels gehad''

PSV-trainer Mark van Bommel treedt vrijdagavond met een zo goed als fitte selectie aan tegen Excelsior. Alleen Ryan Thomas en Cody Gakpo zijn niet van de partij bij de wedstrijd in het Philips-stadion.

Dat meldt PSV op de website. Thomas is al vanaf de zomer herstellende van een zware knieblessure, maar de blessure van Gakpo is nieuw. "Hij heeft een tik op zijn enkels gehad", vertelt Van Bommel tijdens de persconferentie donderdag. Hij blikt eerst nog even terug op de verloren wedstrijd tegen Feyenoord (2-1) afgelopen zondag. "Feyenoord heeft het heel goed gedaan het eerste halfuur. Ze hebben ons zo onder druk gezet. Wij hadden de mogelijkheid om daar onderuit te voetballen, maar dat is niet gelukt", stelt hij. 

De details zijn volgens Van Bommel doorslaggevend geweest. "Ik heb zelf ook zulke wedstrijden gespeeld. Soms wil je heel graag en dan lukt het niet. Dan zijn het vaak de kleine dingen, de details, die een wedstrijd bepalen. Dat kan zomaar een verkeerde ingooi of pass zijn. Dat zijn momenten waar je naar op zoek moet gaan."

Ondanks het eerste verlies in de Eredivisie dit seizoen, wil de trainer niet spreken van een 'reactie' tegen Excelsior vrijdagavond. "Nee, wij gaan geen reactie tonen, maar gewoon hetzelfde doen als we altijd doen. Het is niet zo dat je na dertien keer winst en één verlies alles gaat omgooien." Daarmee lijkt hij te zeggen dat hij geen wijzigingen toepast in het duel met de Rotterdammers. "Nee, waarschijnlijk niet. Ik ben een trainer die altijd het elftal opstelt waarmee ik denk dat we kunnen winnen. Zo simpel is het."

 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›