Eredivisie-directeur: ''Uitspelen met publiek steeds minder realistisch'' Schoonmaak bij PSV zet door: keeperstrainer en drie anderen maken plaats PSV-icoon Van den Heuvel treedt na dit seizoen terug als teammanager ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand'' BREAKING | PSV zegt 8 profcontracten op; PSV en Afellay om tafel

Brexit heeft mogelijk ook nadelige gevolgen voor PSV

0
Brexit heeft mogelijk ook nadelige gevolgen voor PSV

Het was te verwachten, maar de Brexit gaat ook voor Eredivisieclubs gevolgen hebben. Waar het bij Ajax en Feyenoord nog meevalt, krijgen onder andere PSV te maken met nadelige gevolgen.

Het grootste probleem waar vooral de Eindhovense club mee te maken gaat krijgen is het salaris van een aantal spelers. Zo meldt Voetbalprimeur. Het gaat dan om de spelers met een dubbel paspoort. Bij PSV zijn dat onder andere Australiër Trent Sainsbury en Nieuw-Zeelander Ryan Thomas. In de Brexit-plannen staat dat een speler met een Engels paspoort in het buitenland volgens de wet minstens €422.000,- per jaar zou moeten verdienen.

Daarmee zouden de twee PSV'ers voor hun club wel erg dure krachten worden. Zeker als je bedenkt dat middenvelder Thomas herstellende is van een zware knieblessure en verdediger Sainsbury onder trainer Van Bommel nog altijd bankzitter is.

Mocht de Brexit er doorheen komen, is er voor de Nederlandse top drie wel nog een klein lichtpuntje. Waar Britse clubs in het verleden het vizier regelmatig richtten op de jonge talenten van PSV, Ajax en Feyenoord, zullen ze dat vanaf dan gaan doen op talent uit eigen land. De drie clubs raakten de afgelopen jaren regelmatig jeugdspelers kwijt aan Engelse clubs. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›