'Tip' voor PSV: ''Onverstoorbaarheid moet niet omslaan naar arrogantie''

( 0 reacties)
'Tip' voor PSV: ''Onverstoorbaarheid moet niet omslaan naar arrogantie''

Feyenoord deelde afgelopen zondag de eerste tik van het seizoen uit aan PSV. De topper in De Kuip werd door de Eindhovenaren met 2-1 verloren, en daarmee kwamen de eerste scheurtjes in de onverstoorbaarheid van trainer Mark van Bommel.

"Als die eerste tik dan komt, dan is De Kuip misschien wel een logische plek waar die moet komen", zegt Marco Timmer tegen Voetbal International. "Maar ik ben wel verrast dat ze in de eerste helft, de eerste dertig minuten helemaal niet thuisgaven. Die onverstoorbaarheid waar Mark van Bommel zo op hamert dit seizoen, heb je het hele seizoen flink kunnen zien in wedstrijden. Maar onverstoorbaarheid moet niet omslaan naar arrogantie. Dat je denkt dat je onoverwinnelijk bent", vindt hij.

Ondanks de eerste nederlaag van het seizoen denkt Timmer niet dat het vertrouwen van de Eindhovenaren daardoor beschadigd is. "Het vertrouwen zal nog steeds heel groot zijn. Ze hebben hele goede wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Alleen komt er wel wat druk te staan op het kampioenschap." 

PSV is, in tegenstelling tot concurrent Ajax, alleen nog maar actief in de Eredivisie. Eerder werden ze uitgeschakeld in de beker en vorige week nog zorgde een 1-2 nederlaag tegen FC Barcelona ervoor dat ook het Europese avontuur voor de club ten einde was. Timmer: "Bij PSV zeggen ze dan traditiegetrouw: 'Bij PSV is er altijd druk', maar er is nu extra druk. En dat zullen ze nooit hardop uitspreken, maar die is er wel zeker." 

 

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›