Kassa rinkelt bij PSV vanwege WK in Rusland: tonnen naar Eindhoven

( 0 reacties)
Kassa rinkelt bij PSV vanwege WK in Rusland: tonnen naar Eindhoven

De FIFA keert in totaal 183 miljoen euro uit aan de clubs ter compensatie voor hun spelers die in Rusland hun land vertegenwoordigden op het WK afgelopen zomer. Ook Nederlandse clubs kunnen rekenen op een leuk bedrag.

In totaal gaat er 3,4 miljoen euro richting acht clubs in Nederland. Zeven daarvan zijn Eredivisieclubs. Dat meldt Voetbal International. Feyenoord is de grote winnaar. Zij waren met Karim El Ahmadi (Marokko), Sofyan Amrabat (Marokko), Nicolai Jørgensen (Denemarken), Renato Tapia (Peru) en Brad Jones (Australië) hofleverancier vanuit de Nederlandse competitie en kunnen rekenen op een klein miljoen.

Ajax, dat Hakim Ziyech (Marokko), Nicolás Tagliafico (Argentinië), Kasper Dolberg (Denemarken) en Lasse Schöne (Denemarken) naar het WK in Rusland stuurde, kreeg van de FIFA iets minder, bijna € 900.000,-. 

PSV, dat van de drie grootste Eredivisieclubs de minste spelers naar het wereldtoernooi stuurde, kreeg een mooie € 800.000,- voor spelers Hirving Lozano (Mexico), Santiago Arias (Colombia) en Albert Gudmundsson (IJsland). 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!