Van Aerle: ''Ik denk dat hij nog wel beter kan worden dan Depay''

( 1 reacties)
Van Aerle: ''Ik denk dat hij nog wel beter kan worden dan Depay''

Als het aan oud-PSV'ers Berry van Aerle en Arnold Bruggink ligt, is Steven Bergwijn op weg naar de top. De aanvaller is bezig aan een goed seizoen bij de Eindhovenaren en de heren zien hem in de toekomt in de voetsporen treden van oud-ploeggenoot Memphis Depay. 

"Het is heel leuk. Hij is een jongen die ook bij PSV omhoog geklommen is", zegt Van Aerle tegen Voetbalzone. "Ik zie in hem wel een tweede Depay. Ik denk dat hij misschien nog wel beter kan worden want hij heeft alles. Hij heeft snelheid, hij is wendbaar, hij is gewoon goed", concludeert de Brabander.

Bruggink is het met hem eens. "Wat hij dit jaar veel meer is gaan doen is doelpunten maken. Dat deed hij altijd al, maar wij verwachten steeds meer en sneller van jonge spelers dat ze beslissend moeten gaan zijn voor clubs", geeft hij toe. 

Van Aerle denkt dat de 21-jarige international de Nederlandse competitie straks ontgroeit. "Hij moet gewoon blijven doen waar hij nu eigenlijk mee bezig is, en dat is gewoon goed voetballen. Er komen mindere momenten. Als hij dan zijn koppie erbij kan houden, denk ik dat dat wel heel goed gaat komen."

Depay maakte in 2015 de overstap van PSV naar Manchester United. Dat avontuur liep uit op een fiasco. Inmiddels staat hij onder contract bij Olympique Lyon, waar hij een van de grote uitblinkers is.  

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 5 Dec 2018 om 20:27
    Sowieso betere karakter
zondag 18 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›