PSV naar Mexico: ''Ze zijn na FC Barcelona en Real Madrid de meest populaire club''

( 0 reacties)
PSV naar Mexico: ''Ze zijn na FC Barcelona en Real Madrid de meest populaire club''

PSV liet dinsdagochtend weten samen te gaan werken met de Mexicaanse topclub Chivas Guadalajara. De Eindhovenaren doen al jaren goede zaken met clubs uit het land en nu heeft club besloten zich er te vestigen. 

De huidige koploper van de Eredivisie is populair in het land. "Sinds de komst van Lozano naar PSV is de club al veel groter geworden", vertelt journalist Daniel Reyes aan Omroep Brabant. Reyes werkt voor het Mexicaanse Marca Claro, en houdt daarvoor de Mexicaanse spelers van PSV in de gaten. 

Met op dit moment toptalenten Hirving Lozano en Erick Gutiérrez bij PSV en het verleden van spelers als Héctor Moreno en Andrés Guardado is de Eindhovense club een van meest populaire clubs geworden van Mexico. "Als je de populairste clubs op een rijtje moet zetten, zijn FC Barcelona en Real Madrid het grootst, maar PSV komt daarna", aldus Reyes. 

PSV wil die populariteit nóg meer laten groeien. "Ze gaan nu samenwerken met één van de grootste clubs van Mexico, die ook nog een enorm populair is in de VS", gaat de Mexicaanse journalist verder. "Chivas is een heel speciale club. Ze hebben namelijk alleen maar Mexicaanse spelers. Daarmee is de club uniek, aangezien er naast Chivas maar twee clubs in de wereld zijn die ook alleen maar spelers van eigen bodem onder contract hebben staan." 

Commercieel directeur Frans Janssen maakte dinsdag ook bekend ex-PSV'ers Carlos Salcido en Francesco 'Maza' Rodriquez benoemd te hebben tot ambassadeurs van de club in hun thuisland. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!