VIDEO | Samenvatting: PSV verliest nipt op bezoek bij Feyenoord

Het is PSV niet gelukt om de jacht op een nieuw Eredivisie-record voort te zetten. De Eindhovenaren verloren in Rotterdam met 2-1. Hierdoor geen record, maar wel weer spanning in de strijd om de Eredivisietitel.

Feyenoord had vooraf al aangegeven veel vertrouwen te hebben in een goede afloop, dat bleek terecht. Al snel kregen de Rotterdammers kansen via St. Juste en Berghuis. Na een klein half uur was het wel raak, Jörgensen ontsnapte aan de verdediging en kan op aangeven van Berghuis binnen tikken. Vijf minuten later lag ook de 2-0 tussen de touwen. Larsson kreeg ruimte om uit te halen en scoorde op prachtige wijze.

In de tweede helft nam PSV het initiatief en begon het tegenhouden voor Feyenoord. Toch kreeg Feyenoord de grootste kans via Toornstra. Uit het niets viel dan ook de 2-1 via Bergwijn. Twee minuten later had diezelfde Bergwijn de 2-2 op zijn voet. De PSV'er faalde ditmaal en de rebound bleef vervolgens uit. Niet door toedoen van één van beide ploegen, maar omdat een dwaas vanaf de tribunes een bal op het veld gooide waardoor scheidsrechter Serdar Gözübüyük werd gedwongen om het spel stil te leggen. Daarna werd er niet meer gescoord en dus blijven de punten in Rotterdam.

Scoreverloop: 1-0 (28') Nicolai Jörgensen, 2-0 (33') Sam Larsson, 2-1 (73') Steven Bergwijn.