Lovende woorden voor Bergwijn en Rosario: ''Die lichting was zó goed''

( 0 reacties)
Lovende woorden voor Bergwijn en Rosario: ''Die lichting was zó goed''

Abdelhak Nouri kwam al vroeg in de jeugdopleiding van Ajax. Toen Henk Spaan hem voor het eerst aan het werk zag in de jeugd van Ajax, was Spaan meteen verkocht. De columnist zag dat Nouri een bijzondere klik had met onder meer Steven Bergwijn.

"Die combinatie met Bergwijn was echt ongelofelijk. Zo dom van Ajax dat ze die jongen zomaar hebben laten lopen. Echt ongelofelijk dom, een minachting voor zijn talent. Eigenlijk is het zo met opleiders: ze hebben hun favoriete spelertjes en dan schrijven ze anderen te snel af. Is met Bergwijn ook gebeurd. Laat maar gaan. Zelfs zonder opleidingsvergoeding. Heel dom van Orlando Trustfull, zijn trainer toen", begint Spaan in gesprek met Panorama.

Toen Bergwijn mocht vertrekken uit Amsterdam, hoefde de Nederlands-international niet lang te treuren, want al snel kwam PSV voor de jonge buitenspeler. "Dat is een hele dure vergissing geweest en hetzelfde is gebeurd met Pablo Rosario. Kun je nagaan: je had een team met Nouri, Bergwijn, Rosario, Donny van de Beek en Noussair Mazraoui. Dat zijn nu al internationals en dat was Nouri ook geworden. Die lichting, de generatie '96/'97, was zó goed. Gek genoeg hoor je daar eigenlijk nooit iemand over."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›