Lovende woorden voor Rosario: ''Ik vind hem een type-Paul Pogba''

( 0 reacties)
Lovende woorden voor Rosario: ''Ik vind hem een type-Paul Pogba''

Pablo Rosario maakt dit seizoen furore in het shirt van PSV. Onder meer Willy van de Kerkhof is groot fan van de pupil. De middenvelder beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak en werd ook al geselecteerd voor het Nederlands Elftal.

"Ik ben helemaal niet verrast dat Rosario het zo goed doet", begint Van de Kerkhof in gesprek met Voetbal International. "Ik had hem eigenlijk veel sneller verwacht in het eerste en ik had hem onder Cocu al veel vaker willen zien spelen. Maar waar Van Bommel de jeugd direct de kans geeft, was Cocu daar een stuk terughoudender in."

Van de Kerkhof vindt dat Cocu de ontwikkeling van de 21-jarige middenvelder onderbrak. "In dit specifieke geval was dat onterecht. Rosario heeft een jaar stil gestaan, zijn ontwikkeling stagneerde vorig seizoen. Deze jongen past zich moeiteloos aan, aan ieder niveau. Of het nu de Eredivisie, Oranje of de Champions League is", zijn de lovende woorden voor Rosario.

Van de Kerkhof noemt Rosario 'technisch heel goed en fysiek heel sterk'. "Ik vind Rosario een type-Paul Pogba. Hij heeft het vermogen om altijd op het juiste moment op de juiste plaats te staan en de oplossing naar voren te zoeken. Hij heeft voetbalintelligentie. En als je hem voor de camera hoort praten, zo rustig en bescheiden, dan lijkt hij het verstand te hebben van iemand die al jaren in de top speelt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›