Van Bommel ziet PSV worstelen met Vitesse: ''Maar ja, 33 uit 11''

0
Van Bommel ziet PSV worstelen met Vitesse: ''Maar ja, 33 uit 11''

De rode kaart die Vitesse-verdediger Danilho Doekhi al na vijftien minuten kreeg, maakte het er voor PSV niet makkelijker op. Dat meent Mark van Bommel, die zijn ploeg zag worstelen met de Arnhemmers. 

"Vitesse heeft een goede ploeg, is gevaarlijk in de omschakeling en maakte de ruimtes klein", aldus Van Bommel, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Het werd moeilijk voor ons. Je denkt vaak een stapje minder te doen met een man minder, maar dat hebben we niet gedaan. We moesten niet forceren en de dingen blijven doen die we ook moeten doen tegen elf spelers en toch super geconcentreerd verdedigen. Ik denk dat we dat goed gedaan hebben, op een paar momenten na. Op het laatst gaven we nog een gevaarlijke vrije trap weg. Maar ja, 33 uit 11." 

Van Bommel legde vervolgens ook nog uit waarom met elf tegen tien vaak lastiger is dan met elf tegen elf. "Je moet in zo'n geval nog zuiverder en gedisciplineerder de ruimtes bespelen en oppassen voor de omschakeling. Vitesse heeft technisch goede en vaardige spelers. We moesten geduld hebben en de eindpass moest goed zijn. We hebben een paar kansen gehad en het lukte niet, dus we moesten geduld hebben en niet uit onze posities gaan lopen. Dat zie je nog wel eens, dat spelers dan allemaal de bal willen halen. De kansen die we kregen, konden we maken. Maar niet elke kans is raak en lukt het niet, dan ga je soms geforceerde spelen." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›