Homepage » Hoofdnieuws » KNVB verplaatst competitieduels PSV vanwege Europees voetbal

KNVB verplaatst competitieduels PSV vanwege Europees voetbal

( 0 reacties)
KNVB verplaatst competitieduels PSV vanwege Europees voetbal

De KNVB heeft zeven wedstrijden in de Eredivisie op een ander moment ingepland. De duels krijgen een ander tijdstip vanwege de Europese verplichtingen van PSV en Ajax.

De club die het vroegst in de week Europees voetbal speelt, komt nu het weekend ervoor zo vroeg als mogelijk in actie in de Eredivisie. Op zaterdag 3 november worden de aanvangstijden van de Eredivisie-wedstrijden van Ajax en PSV omgewisseld. PSV speelt op 3 november nu om 18.30 uur in plaats van 20.45 uur tegen Vitesse.

Voor zaterdag 24 november wisselen de aanvangstijden ook. NAC Breda - Ajax start dan om 18.30 uur en PSV - SC Heerenveen om 20.45 uur. De wedstrijd tussen PSV en Excelsior wordt zelfs verplaatst van zaterdag 8 december naar vrijdag 7 december. Er wordt dan om 20.00 uur afgetrapt.

"Wij vinden dat we de verplichting hebben om de Nederlandse clubs zo veel als mogelijk de ruimte te geven om op Europees niveau optimaal te kunnen presteren. Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal en dus in het belang van alle Nederlandse clubs", aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken.

"Deze insteek gaan we binnenkort binnen de KNVB nader bespreken want als het aan ons ligt, bieden we in de toekomst altijd de clubs die zich plaatsen voor Europees voetbal meer ruimte", vervolgt Bluyssen. "Het verschuiven van wedstrijden is desalniettemin een hele operatie. We realiseren ons dat deze wijzigingen ook extra werk opleveren voor alle betrokken clubs, de betreffende gemeentes, de fans en FOX Sports Eredivisie, dat de programmering baseert op deze wedstrijden. We zijn hen zeer dankbaar dat zij hierin met ons meewerken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›