De Jong: ''Ik kan heus wel een aantal goede spelers binnenhalen''

( 0 reacties)
De Jong: ''Ik kan heus wel een aantal goede spelers binnenhalen''

John de Jong heeft het uitstekend naar zijn zin bij PSV. De technisch manager, die sinds vorige week officieel de opvolger is van Marcel Brands, heeft er vertrouwen in dat hij in zijn huidige functie een meerwaarde is voor de club uit Eindhoven.

"Natuurlijk heb ik erover nagedacht en ik heb de afgelopen maanden ondervonden wat het is om van de zijlijn naar de voorgrond te gaan", vertelt hij. "Maar de samenwerking met Mark (van Bommel, red.) is zo goed bevallen en actief zijn op de spelersmarkt vind ik ontzettend leuk om te doen", legt De Jong uit. 

"De samenstelling van een selectie is het interessantst", vervolgt hij. "Scouting is niet zo heel moeilijk, ik kan heus wel een aantal goede spelers binnenhalen. Maar een goede selectie samenstellen met een bepaald budget is echt gaaf. Supermoeilijk en superintensief, maar die uitdaging trekt me", aldus De Jong.

"Het verschil is dat ik nu het voortouw moet nemen, iedereen kijkt naar mij", vervolgt hij in de nieuwe papieren versie van Voetbal International. "Daar zat de grootste twijfel in voor me. Tegen Marcel kon ik vijf jaar zeggen: Je moet dit, dit en dit doen en ik ging weer naar huis. Marcel zat vervolgens met alle afwegingen. Die ballen in de lucht houden is moeilijk en geeft ook meer druk", besluit De Jong realistisch. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!