Koeman over debutanten van PSV: ''Dat zou een optie kunnen zijn''

( 0 reacties)
Koeman over debutanten van PSV: ''Dat zou een optie kunnen zijn''

Erik ten Hag heeft Ronald Koeman gevraagd om rekening te houden met de belasting van zijn internationals, doordat Ajax dit seizoen in een vroeg stadium al veel wedstrijden heeft afgewerkt. De bondscoach van het Nederlands elftal draait het echter liever om. 

"Ik vond het wel mooi hoe Mark van Bommel reageerde", reageert hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Die was heel enthousiast dat er vijf man van PSV zijn geselecteerd. Hoe meer spelers international worden, hoe beter, dacht ik als clubcoach altijd", blikt Koeman terug.

"Want dat draagt ook weer bij aan hun ontwikkeling", vervolgt hij. "En ja, in het begin zat ik nog wel zenuwachtig voor de tv, hopend dat ze niet geblesseerd zouden raken. Maar daar ben ik snel mee gestopt. Je hebt er toch geen invloed op", beseft Koeman, die erkent dat hij overweegt om met een 'PSV-rechterflank' (met Dumfries en Bergwijn in de basis) te spelen. 

"Over dat soort zaken denk ik zeker na", zegt hij. "Je probeert spelers zoveel mogelijk te laten spelen in dezelfde rol als bij hun club. Zoals wij de laatste interland in Frankrijk speelden, is qua concept niet anders dan Ajax of PSV. Dus als je extra kwaliteit kunt toevoegen, omdat sommige spelers al wekelijks samenspelen, dan zou dat een optie kunnen zijn. Al speelt Bergwijn ook veel vanaf links bij PSV.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›