KNVB wijkt niet af van stadionbeleid: ''Stadion van PSV zat niet geheel vol''

( 0 reacties)
KNVB wijkt niet af van stadionbeleid: ''Stadion van PSV zat niet geheel vol''

De Oranjevrouwen hebben gisteren de finale van de playoffs voor een WK-ticket bereikt. Een tweeluik met Zwitserland zal nu moeten uitwijzen wie er daadwerkelijk naar het mondiale eindtoernooi af mag reizen in 2019.

Ondanks dat afgelopen vrijdag in een compleet uitverkocht NAC-stadion werd aangetreden tegen Denemarken, is de KNVB niet van plan van het 'stadionbeleid' af te wijken, zo stelt Jan Dirk van der Zee in het Algemeen Dagblad. ''Dus gaan we niet in de Kuip of de Arena spelen. Zo'n keuze brengt veel extra kosten met zich mee.''

Dat laatste zou ook andere gevolgen kunnen hebben. ''In dat geval zouden we de prijzen van de tickets omhoog moeten gooien. Dat willen wij absoluut niet'', aldus Van der Zee. De 19.000 kaarten voor het duel in het NAC-stadion waren binnen vijftig minuten uitverkocht. Toch merkt de bond dat de eerste 20.000 kaarten meteen worden verkocht, maar dat het daarna snel minder wordt.

''In april speelde Oranje in het Philips Stadion in Eindhoven tegen Noord-Ierland. Dat leverde toen wel een bezoekersrecord op (dik 30.000 toeschouwers), maar het stadion van PSV zat niet geheel vol. Oranje zal daarom nu spelen in een 'middelgroot' stadion in de categorie Galgenwaard (Utrecht), Abe Lenstra Stadion (Heerenveen) en Hitachi Capital Mobility Stadion (FC Groningen)'', zo becijfert het Algemeen Dagblad.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›