Van Bommel ziet ruimte voor verbetering: ''Nog niet daar waar we willen zijn''

( 0 reacties)
Van Bommel ziet ruimte voor verbetering: ''Nog niet daar waar we willen zijn''

Mark van Bommel staat na de ruime nederlaag tegen FC Barcelona (4-0) met gemengde gevoelens de pers te woord. Terwijl de PSV-trainer bij vlagen genoot van zijn ploeg, beseft Van Bommel ook dat er nog veel ruimte is voor verbetering.

"We zijn nog niet daar waar we willen zijn", opent Van Bommel tegenover Veronica. "Details bepalen uiteindelijk de uitkomst van deze wedstrijd. Die details maken het verschil tussen FC Barcelona en PSV. Wij zijn een jonge ploeg en hebben tijd nodig. Het kan niet zo zijn dat we ineens op het niveau van Barcelona zitten. Al heb ik vandaag wel genoeg goede dingen gezien."

Dat PSV in de eerste helft gemakkelijk een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied weggaf, waaruit Messi de 1-0 binnenschoot, irriteert Van Bommel. "Het komt dan aan op de defensieve discipline. Dembélé had je nooit recht naar de goal mogen laten lopen. Je moet ervoor zorgen dat hij moet kappen. Nu stak hij binnendoor en kregen ze een vrije trap", aldus de hoofdcoach, die nogmaals benadrukt dat hij ook genoeg lichtpuntjes heeft gezien. "Het was niet slecht. Ik was er van te voren ook van overtuigd dat we kans hadden. Ons plan kwam ook redelijk uit. We veroverden een aantal keer de bal, maar dan moet je wel het lef hebben om te voetballen."

Van Bommel zag dat Steven Bergwijn in de eerste helft dichtbij de openingsgoal was. "Wij hadden niet verdiend om op voorsprong te komen, maar dat zijn wel momenten waarop je ze pijn kan doen. We zijn nog niet zover dat we Barcelona weg kunnen spelen, dus dan moet je het daarvan hebben", stelt Van Bommel. Of zijn spelers wellicht ook een beetje onder de indruk waren van het feit dat ze samen met Lionel Messi op een veld stonden? "Dat weet ik niet. Messi is natuurlijk wel de beste van de wereld."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›