Hendrix gaat bij zichzelf te rade: ''Misschien had ik hem moeten neerhalen''

( 1 reacties)
Hendrix gaat bij zichzelf te rade: ''Misschien had ik hem moeten neerhalen''

Jorrit Hendrix baalt flink van de 4-0 nederlaag in de Champions League-wedstrijd met FC Barcelona. De PSV-middenvelder zag dat zijn ploeg zeventig minuten lang moedig weerstand bood, maar het in de slotfase liet lopen. 

"4-0 is dan wel even slikken, ja", erkent Hendrix tegenover Veronica. "We hebben het lang vol gehouden en toch wat mogelijkheden gecreëerd. Uiteindelijk vallen er nog drie goals en dat is balen", vervolgt de PSV'er, die er zich van bewust is dat hij tegen een Europese club van het hoogste kaliber speelde. "Toen we in 2016 tegen Manchester United moesten werd er ook gezegd dat het een zware poule was, maar Barcelona is op dit moment gewoon een topploeg en een stukje beter dan de ploegen die we toen tegen kwamen."

Hendrix was nauw betrokken bij de tweede goal van FC Barcelona. Ousmane Dembélé draaide simpel weg bij de 23-jarige linkspoot en schoot vervolgens de 2-0 binnen. "Dembélé stond tussen mij en Chucky in", beschrijft Hendrix de situatie. "We wilden hem tussen ons in houden, maar dan draait hij weg. Dat is gewoon een kwaliteit. Maar als ik het nog een keer over zou doen, zou ik misschien een overtreding maken of hem neerhalen", erkent hij.

Dat PSV zelf niet scherp was in de afronding, viel ook Hendrix op. "We hebben zeker wel mogelijkheden gehad. In de eerste helft komen we er een paar keer gevaarlijk uit en ook na rust waren we een paar keer dichtbij het doelpunt. Als je die momenten krijgt, moet je er sowieso één benutten om een resultaat te halen. Dat deden we niet, dus dan moet je gewoon je meerdere erkennen in Barcelona."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Sep 2018 om 00:26
    om eerlijk te zijn leek me dat speelers zoals hendrick en viergever op voetbal reis waren. hendrick vooerde niks en ook nicks uit die stond gewoon rond te.kijken, 10 bal die uit het lucht kwam geen èèn.nam hij rustig en deze naar een speler platsen en als hij een bal aangespeeld kreeg ging hij naar achteren naar viergever. en andersom inplaats dat viergever een opening aan de zei.kanten zocht trapt hij deze als een gekke naar voren. PSV konde deze partij wel winnen al zei gewoon als mannen op het veld gingen om te ballen omdat barca was niet zo spetaculaire nee. maar we gaan er voor
zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›