De Jong teneergeslagen: ''We kregen voldoende mogelijkheden''

( 0 reacties)
De Jong teneergeslagen: ''We kregen voldoende mogelijkheden''

Luuk de Jong heeft het gevoel dat er meer in had gezeten in het Champions League-duel met FC Barcelona. De Catalanen bleken in eigen huis met 4-0 te sterk voor PSV.

"Uiteindelijk is het wel een terechte uitslag. Je weet van tevoren gewoon dat het hier moeilijk gaat worden, maar we hadden er wel geloof in om iets neer te kunnen zetten", verzucht De Jong tegenover Veronica. "Ik denk ook dat we met vlagen in de omschakeling ook heel gevaarlijk zijn geweest. In de eerste helft kregen we een paar kansen, maar kwamen we toch op 1-0 achterstand. Dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden, al kregen we ook na de 1-0 nog voldoende mogelijkheden. 

De Jong beseft dat PSV dinsdagavond meedogenlozer moest zijn. "We moeten soms eerder de overtreding maken. Als zij met de rug naar de goal staan zijn ze namelijk zo gevaarlijk. Ze hebben zo veel kwaliteit en dan wordt het 2-0. Je hoopt dan iets meer druk vooruit te zetten, maar dan maken ze het af."

FC Barcelona pakte in de laatste minuten door en liep uit naar een 4-0 overwinning. "Dat ligt ook een beetje aan onszelf. We moesten het compacter houden", weet De Jong.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›