'Formidabele' prestatie PSV: ''Vier keer vaker kampioen dan het rijkere Ajax''

( 0 reacties)
'Formidabele' prestatie PSV: ''Vier keer vaker kampioen dan het rijkere Ajax''

PSV begint komende zaterdag als titelhouder aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. De Eindhovenaren werken met een begroting van 73 miljoen euro, wat nog kan oplopen.

"De inkomsten zijn mede door florerende sponsorinkomsten ingetekend op 77 miljoen. Haalt PSV de Champions League, dan loopt de teller pijlsnel op richting de honderd miljoen", schrijft Tom Knipping in Voetbal International. "Alleen met de startpremie in de groepsfase zou PSV al twee keer de jaarbegroting van De Graafschap pakken."

Dat bedrag is echter niet begroot bij PSV, dat eerst door de laatste voorronde moet zien te komen. Ajax werkt met een beduidend hogere begroting (90 miljoen euro). "Bijna deze hele eeuw bezet PSV de zilveren plek in de budgetleague. Er is dan ook een formidabele prestatie geleverd door vier keer vaker kampioen te worden dan het rijkere Ajax, al sinds jaar en dag aanvoerder van de begrotingsgrafieken", aldus Knipping over de prestaties sinds 2000.

Ook financieel groeit PSV. "Net als bij Ajax en Feyenoord zit ook bij de kampioen de begroting in de lift en daarmee neemt de afscheiding tussen de top en de rest enorme vormen aan", weet Knipping. "PSV kan nu drie keer zoveel uitgeven als uitdager AZ en twaalf keer zoveel als de hekkensluiter. Het zijn dezelfde verhoudingen als waar PSV zelf tegenaan loopt in Europa."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 21 april 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›