Homepage » Hoofdnieuws » Cruijff kritisch: ''Ik ben sceptisch over het vervolg in Europa''

Cruijff kritisch: ''Ik ben sceptisch over het vervolg in Europa''

( 0 reacties)
Cruijff kritisch: ''Ik ben sceptisch over het vervolg in Europa''

PSV won zondagmiddag in Eindhoven met 3-0 van Ajax door doelpunten van Gaston Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Jordi Cruijff zag dat de ploeg van trainer Phillip Cocu heer en meester was tegen de club uit Amsterdam. 

"Duidelijker kon niet worden aangetoond wie dit seizoen de beste is", schrijft hij in zijn column voor de Telegraaf. "In een direct duel de grote concurrent met 3-0 verslaan geeft overduidelijk aan dat PSV terecht kampioen is geworden. Na een seizoen waarin het in de Eredivisie mee heeft gezeten", aldus Cruijff.

"Maar dat is wel een voorwaarde om prijzen te winnen", benadrukt hij. "De PSV’ers pakten vooral in het begin punten in wedstrijden die ze eigenlijk hadden moeten verliezen. In dat geval beschik je dus over het geluk van de kampioen. Maar eerlijk is eerlijk, de afgelopen weken is PSV wel beter gaan voetballen."

"AZ werd geklopt en nu ook Ajax, dat me trouwens zwaar tegenvalt", vervolgt Cruijff. "Het gat van tien punten met PSV is gewoon niet goed. Als Ajax nou Europees had gespeeld en daardoor punten had gemorst, maar net als PSV heeft de club niet de extra druk van internationaal voetbal gevoeld. Daarom ben ik ook sceptisch over het vervolg in Europa", legt hij uit.

"Eigenlijk kan Nederland het zich niet permitteren om nog zo’n sof als het afgelopen seizoen mee te maken, toen PSV en Ajax al in de voorronde werden uitgeschakeld", blikt Cruijff terug. "PSV is weliswaar de terechte kampioen, maar het heeft niet zo kunnen overtuigen dat het straks in de Champions League beter voor de dag gaat komen dan Feyenoord dit seizoen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›