Homepage » Hoofdnieuws » Cocu cynisch: ''We zijn natuurlijk met angst en beven begonnen''

Cocu cynisch: ''We zijn natuurlijk met angst en beven begonnen''

( 0 reacties)
Cocu cynisch: ''We zijn natuurlijk met angst en beven begonnen''

PSV won zondagmiddag in eigen huis met 3-0 van Ajax en de ploeg van trainer Phillip Cocu was heer en meester tegen de directe concurrent. Erik ten Hag liet echter vorige week nog weten dat de koploper 'bang' zou zijn voor de club uit Amsterdam.

Phillip Cocu deelde daarom na afloop een kleine sneer uit. "We zijn natuurlijk met angst en beven aan de wedstrijd begonnen, maar gelukkig is het goed gekomen”, sprak hij cynisch. "Maar na de 2-0 was het echte geloof bij Ajax wel weg", constateert Cocu.

"Ik zag overtuiging bij de jongens, een goede uitstraling en een fantastische wisselwerking met het publiek", vervolgt hij enthousiast. "Zij waren vanaf het eerste fluitsignaal uitzinnig. Dat imponeert ook een tegenstander. Zo’n titel in eigen huis binnenhalen is extra lekker. Tegen een directe concurrent geeft het nog een speciaal tintje", erkent Cocu.

"De teamgeest van dit elftal, een echt collectief, is zo belangrijk geweest om succesvol te zijn. Daar geloof ik heilig in", legt hij uit. "Je kunt nog zoveel individuele klasse hebben, maar je moet het met elkaar doen. Deze ploeg heeft elkaar leren kennen in goede en slechte tijden. Dat is de basis van dit kampioenschap. Daar mogen de jongens nu lekker van gaan genieten", besluit Cocu. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›