Homepage » Hoofdnieuws » Ajax-fans gooien met vuurwerk: ''Om de wedstrijd gestaakt te krijgen''

Ajax-fans gooien met vuurwerk: ''Om de wedstrijd gestaakt te krijgen''

( 2 reacties)
Ajax-fans gooien met vuurwerk: ''Om de wedstrijd gestaakt te krijgen''

Ajax verloor zondag met 3-0 bij PSV, dat zich daardoor tot kampioen van Nederland kroonde. De meegereisde fans van Ajax lieten zich daarna niet onbetuigd in het Philips Stadion. 

"De Ajax-supporters waagden een poging het Eindhovense kampioensfeest alsnog te verzieken", schrijft Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad. "Brandende fakkels werden richting het publiek beneden gegooid, in een diep treurige, vooraf geregisseerde poging om de wedstrijd gestaakt te krijgen. Maar ook dat mislukte hopeloos, zoals haast alles bij Ajax door mislukking wordt omgeven."

"Want de misschien wel grootste vernedering uit de clubgeschiedenis staat in het licht van de laatste seizoenen natuurlijk niet op zichzelf", vervolgt Mossou. "Het was de logische, onvermijdelijke climax van structureel en onnavolgbaar wanbeleid. Compleet met ontslagen trainers, politiek gekonkel, intern geruzie, een communicatief dramatische clubleiding en liefst vier gemiste landstitels op een rij."

Mossou is benieuwd wat er gaat veranderen bij Ajax. "Dat kan, bij veruit de rijkste club van Nederland, onmogelijk zonder gevolgen blijven. Directeur Edwin van der Sar verbond zijn functioneren in de winterstop rechtstreeks aan de 'progressie' die onder de nieuwe trainer Erik ten Hag geboekt moest worden. Maar de harde realiteit is dat Ajax sindsdien helemaal niets is opgeschoten, in geen enkel opzicht."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Apr 2018 om 15:54
    Neem een vb van ons. Zoals Cocu zei: in goede en slechte tijden moet je voor elkaar zijn en niet bij de club op de bus wachten om ze te vervloeken. Alsof zij op het veld er iets van bakken, ze komen niet eens in een sportschool, laat staan met een bal.
  • 16 Apr 2018 om 14:48
    Waterreus sprak wijze woorden: opheffen die club, gewoon stoppen met Ajax. Zieke arrogante club mensen met enorm tuig als supporters. (Nou ja supporters?)
zondag 31 maart 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›