''In de rug van Brenet was het weer eens kermis voor de tegenstander''

( 0 reacties)
''In de rug van Brenet was het weer eens kermis voor de tegenstander''

PSV verloor zaterdagavond met 5-0 op bezoek bij Willem II en Maarten Wijffels maakt zich zorgen om de koploper van de Eredivisie. De verslaggever van het Eindhovens Dagblad constateert dat de ploeg van trainer Phillip Cocu wel erg veel tegengoals krijgt. 

"In de rug van linksback Joshua Brenet was het weer eens kermis voor de tegenstander", blikt hij terug. "En voor de geschorste Jorrit Hendrix speelde vaste wisselspeler Derrick Luckassen, die schlemielig rood kreeg. Net als bij het pijnlijke verlies in Amsterdam tegen Ajax bleek dat je met hem op het middenveld moeilijk aan voetballen toekomt", constateert Wijffels.

"PSV verloor dit seizoen drie keer en ook tegen Heerenveen stond Luckassen in de basis", weet hij. "Feit is: op eerdere tegenslag reageerde PSV steeds goed en snel. Nu volgen duels met VVV, NAC, AZ en Ajax, waarbij het interessant wordt hoe Cocu die aanvliegt. Sinds de 1-3 uitzege bij Feyenoord is er de publieke roep om PSV met meer druk naar voren te laten spelen", beseft Wijffels.

"Maar ja, dat houdt in dat de achterhoede automatisch ook met 20 meter meer ruimte in de rug speelt.", vervolgt hij realistisch. "Die defensie slikte nu al 31 (!) tegengoals. Áls PSV het redt, zal de keeper van de kampioen straks bijna 40 keer zijn geklopt. En dat terwijl Jeroen Zoet persoonlijk een sterk seizoen kent", besluit Wijffels over de doelman van PSV. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›