Homepage » Hoofdnieuws » Thy ontbreekt in wedstrijd tegen PSV: ''Hij kan een leven redden''

Thy ontbreekt in wedstrijd tegen PSV: ''Hij kan een leven redden''

( 0 reacties)
Gratis nieuw thuisshirt PSV
Thy ontbreekt in wedstrijd tegen PSV: ''Hij kan een leven redden''

PSV neemt het zaterdagavond in Eindhoven op tegen VVV-Venlo, maar trainer Maurice Steijn kan geen beroep doen op Lennart Thy. De promovendus laat via de officiële kanalen weten dat de aanvaller 'een leven kan redden'. 

"De reden is bijzonder", legt VVV-Venlo uit in een verklaring op de clubsite. "Zeven jaar geleden, als jonge speler van Werder Bremen, stond Lennart DNA af om daarmee eventueel in de toekomst iemand met bloedkanker te kunnen helpen."

"Nu is gebleken dat er een DNA-match is met een leukemiepatiënt, heeft de voetballer besloten mee te werken aan het doneren van bloed, om zo een stamceltransplantatie mogelijk te maken. Deze vorm van behandeling is bij succes genezend voor de patiënt met acute leukemie."

"VVV-Venlo heeft uiteraard ingestemd met het verzoek van Thy om medewerking te verlenen aan dit bijzondere traject. De kans op een DNA-match is bijzonder klein en zorgt voor een uitzonderlijke situatie. Lennart is de hele week afwezig en sluit volgende week weer aan bij de trainingen van VVV-Venlo."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 22 december 2018
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›