Homepage » Hoofdnieuws » ''Maar ja, wat boeit dat de feestvierende PSV-supporter dan nog?''

''Maar ja, wat boeit dat de feestvierende PSV-supporter dan nog?''

( 0 reacties)
''Maar ja, wat boeit dat de feestvierende PSV-supporter dan nog?''

PSV won zaterdagavond met 1-2 op bezoek bij Sparta en door de overwinning van Ajax tegen FC Twente (2-1) blijft het gat met de club uit Amsterdam nog altijd zeven punten. Rik Elfrink is benieuwd of de koploper van de Eredivisie de landstitel gaat pakken. 

"Als dit seizoen de platte kar gaat rijden, is het te hopen dat die minder piept en kraakt dan PSV in wedstrijden soms doet", schrijft hij in het Eindhovens Dagblad. "Maar ja, wat boeit dat de feestvierende supporter dan nog? En verdient PSV niet ook gewoon waardering voor het feit dat het steeds terugkomt op momenten dat niemand nog op de drie punten durft in te zetten?"

"Trainer Phillip Cocu laat zijn elftal naar de mogelijkheden spelen", constateert hij. "Hij wil punten pakken. Bestaat daarover zekerheid, dan mogen de remmen best een keer los. Gaat het niet linksom met schitterende en van achteruit opgebouwde aanvallen, dan moet het maar rechtsom", aldus Elfrink, die beseft dat de ploeg van trainer Phillip Cocu nog een paar moeilijke wedstrijden krijgt. 

"Met nog lastige opdrachten als Ajax-thuis en Feyenoord-uit en AZ-uit voor de boeg blijft er twijfel over de kwaliteit van de ploeg, die verrassend ver voor staat", vervolgt hij realistisch. "Het voetbal van achteruit is matig en de creativiteit op het middenveld ontbreekt te vaak, maar het collectief is sterk. Vanuit de groep staan elke keer anderen op, die de kampioenskoorts bij PSV laten stijgen", besluit Elfrink. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 februari 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›