Wijnaldum jubelt na Dumfries-goal: ''Geweldige avond voor hem''

Georginio Wijnaldum is trots en opgelucht na de 3-2 overwinning van het Nederlands elftal. Denzel Dumfries zorgde voor de winnende goal nadat Oranje een marge van twee goals uit handen gaf.

''Ik ben een trotse aanvoerder, maar ik ben vooral blij dat we winnen. Ik denk dat we over het algemeen een goede wedstrijd hebben gespeeld, maar in tien minuten tijd hebben we twee kansen weggegeven waaruit ook twee tegendoelpunten vielen. Dat is vervelend. We moeten leren om een dergelijke wedstrijd gewoon te kunnen uitspelen, zeker als het 2-0 staat. Nu laten we ze terugkomen. Dat is wel iets wat absoluut verbeterd moet worden.''

De tegendoelpunten kwamen uit de lucht vallen. ''Ik denk dat iedereen boos en teleurgesteld was. Vooral na die tweede goal. We bleven vol vertrouwen zoeken naar de 3-2 en gelukkig viel die ook. Maar het had ook heel anders kunnen aflopen'', beseft de oud-PSV'er voor de camera van de NOS. ''Een geweldige avond voor Dumfries. In de eerste helft had hij al zo'n kans en die kopte hij naast, maar gelukkig kopte hij daarna wel raak.''