Ooijer blikt terug op EK 2008: ''Dat was dé kans geweest''

0
Ooijer blikt terug op EK 2008: ''Dat was dé kans geweest''

Andre Ooijer baalt nog altijd van de uitschakeling van Oranje op het EK in 2008. Na een wervelende groepsfase met overwinningen op Frankrijk, Italië en Roemenië werd Oranje uitgeschakeld tegen Rusland.

"Er zat zóveel kwaliteit in deze selectie, er waren zóveel spelers die het verschil konden maken en dat ook op het juiste moment deden. Het was lekker voetballen. Wat mezelf betreft, had ik in de voorbereiding op het toernooi als rechtsback gespeeld, maar kwam ik op het EK in het centrum van de verdediging te staan", begint Ooijer bij De Telegraaf. "Dan weet je wat je te wachten staat met tegenstanders als Luca Toni en Thierry Henry. Het liep heel goed."

"Het is nog altijd moeilijk te begrijpen dat je na zo’n sterke groepsfase, waarin je zo goed en dominant was tegen toplanden als Frankrijk en Italië, er tegen Rusland uit bent gevlogen", vervolgt Ooijer. "Dat was zo onnodig. Ik moet wel zeggen dat het niet in ons voordeel werkte dat Guus Hiddink bondscoach van Rusland was. Hij wist waar de zwaktes bij ons lagen en speelde daar op in. Maar dan nog hadden we moeten winnen."

Volgens Ooijer had Nederland dat EK kunnen winnen. "Niet zo lang geleden zat ik voor een documentaire van Videoland samen met John Heitinga, Wesley Sneijder, Mark van Bommel en Dirk Kuyt en toen hebben we het nog over dit EK gehad. Iedereen was het er wel over eens dat gezien ons overtuigende spel in de groepsfase dit EK misschien wel dé kans was geweest voor onze generatie om een toernooi te winnen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›