Van den Kerkhof pleit voor verandering: ''Die status heeft hij niet''

1
Van den Kerkhof pleit voor verandering: ''Die status heeft hij niet''

PSV-icoon Willy van de Kerkhof hoopt niet dat Marten de Roon een basisplaats krijgt op het EK. De middenvelder kon niet overtuigen in de laatste twee oefeninterlands van het Nederlands elftal.

"Ik zie ’stofzuiger’ als een eretitel en die moet je wel eerst verdienen. Op dit moment vind ik dat De Roon dat nog niet heeft gedaan", begint Van de Kerkhof in De Telegraaf. "Een echte stofzuiger is een speler die de trainer samen met de keeper als eerste op het opstellingenformulier zet. Die het hele team beter laat functioneren en onmisbaar is, zoals N’Golo Kanté bij Frankrijk."

"Die status heeft De Roon nog helemaal niet bij Oranje", vervolgt de oud-voetballer. "Het gaat niet alleen om duels winnen of ballen afpakken, maar vervolgens moet je de ballen ook naar de goede kleur spelen. Dat heeft De Roon de afgelopen wedstrijden niet goed gedaan."

Van de Kerkhof zou liever Ryan Gravenberch op die positie zien. "In wedstrijden tegen sterkere tegenstanders zou je wel weer voor een type als De Roon voor de verdediging kunnen kiezen, maar voorlopig is Oranje beter af zonder."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Jun 2021 om 14:58
    De Roon bij Oranje is zo'n beetje als Rosario bij PSV. Altijd de voorkeur van de trainer maar nooit overtuigen in de wedstrijden. (Al moet ik wel zeggen dat ik denk dat Rosario het bij oranje beter zou doen dan de Roon, die bakt er echt niks van.)
Saturday 14 August 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›