Opvallend: Gewisselde De Jong krijgt rood in verloren bekerduel

Luuk de Jong beleefde woensdag een pijnlijke avond met Sevilla. Zijn ploeg werd na verlenging uit het bekertoernooi gegooid door FC Barcelona en de spits kreeg een rode kaart. Als wisselspeler nota bene.

De ploeg van de voormalig PSV-spits had het eerste duel met 2-0 gewonnen, maar de return verliep dus heel anders. Al na twaalf minuten zag basisspeler De Jong Barcelona op voorsprong komen via een geweldige goal van Ousmane Dembélé. In de tweede helft werd de aanvaller naar de kant gehaald, waarna Sevilla tien minuten voor tijd een strafschop kreeg. Die werd door Lucas Ocampos gemist.

Het werd nog erger voor De Jong: hij zag zijn collega Fernando zijn tweede gele kaart pakken en in de 94e minuut maakte Gerard Piqué de 2-0. Het betekende verlenging en daarin wist Martin Braithwaite de derde treffer te maken. Niet veel later kreeg de gewisselde spits van Sevilla een rode kaart nadat hij zich kritisch uitliet over de arbitrage.