Toivonen: ''Wij waren er net en dachten: wat gebeurt hier nou?''

0
Toivonen: ''Wij waren er net en dachten: wat gebeurt hier nou?''

Ola Toivonen was in zijn tijd bij PSV bij collega's een geliefde speler. Ook na zijn tijd in Eindhoven had hij daar nog een avontuur aan te danken.

Hij werd namelijk door zijn oude trainer Dick Advocaat naar Sunderland gehaald. "Hij haalde me naar Engeland, maar na twee of drie weken was hij alweer verdwenen', lacht Toivonen in gesprek met Voetbal International. "Naast mij had Advocaat ook Jeremain Lens aangetrokken. Wij waren er net en dachten: Wat gebeurt hier nou?"

Na zijn avontuur bij Sunderland speelde hij ook onder meer voor Melbourne Victory. "Ik dacht: Waarom zou ik ook niet naar de andere kant van de planeet verhuizen? Er was niet heel veel tijd voor mij om alles te zien, maar ik heb genoten van de prachtige stranden en zeeën daar. Mijn vrouw is wel een keer naar Nieuw-Zeeland gereisd en we zijn samen naar een aantal eilanden geweest. Een weekje Fiji bijvoorbeeld, een plek waar we anders nooit zouden komen."

Via de Aziatische Champions League speelde hij in veel mooie landen in Azië. "Het was mooi om mee te maken. Maar die vliegreizen waren voor mij wel veel te lang. Soms zaten we elf uur in het vliegtuig. Met die lange benen van mij is dat geen pretje", aldus Toivonen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›