Toivonen: ''Ik mocht Van Bommel niet als ik tegen hem voetbalde''

0
Toivonen: ''Ik mocht Van Bommel niet als ik tegen hem voetbalde''

Ola Toivonen speelde van 2009 tot 2014 in Eindhoven. De Zweedse middenvelder stond bekend als een lastpak voor tegenstanders.

"Mijn teamgenoten zijn vaak blij dat ze mét me spelen", legt hij zelf uit in Voetbal International. "Als mijn tegenstander me niet mag, doet dat me niks. Ik mocht Van Bommel ook niet als ik tegen hem voetbalde, maar ik hield ervan om met hem samen te spelen. Voor Zlatan Ibrahimovic geldt eigenlijk hetzelfde."

Tegenwoordig houdt hij nog steeds niet van verliezen. "Ik ben wel wat volwassener geworden door de jaren heen", vertelt hij. "Maar op het veld wil ik nog steeds altijd winnen, wat daar ook tegenover staat."

Nu zijn voetballeven een einde nadert, Toivonen is inmiddels 33 jaar, denkt hij minder aan zichzelf. "Na mijn carrière ga ik niet meer zo veel aan mezelf denken, zoals nu nog het geval is. Welke paden van het leven gaan mijn kinderen bewandelen? Willen ze naar een ander land verhuizen? Dan draait het meer om dat soort beslissingen. Ik ga mijn leven aanpassen aan mijn familie."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›