Marcellis blikt terug: ''Ik kan het iedereen aanraden om zoiets te doen''

0
Marcellis blikt terug: ''Ik kan het iedereen aanraden om zoiets te doen''

Dirk Marcellis bleef na zijn tijd als profvoetballer actief in de voetbalwereld, maar niet op het veld. Inmiddels is hij verhuist naar Horst en is hij weer bezig met voetballers.

"Op dit moment ben ik twee dagen bij VVV met de oudste jeugd aan de slag. Eigenlijk om ze bij te brengen hoe ze naar het profvoetbal willen gaan, om ze daar bij te helpen en ondersteunen. Verder ben ik dat ook voor mezelf aan het doen met andere spelers", vertelt Marcellis in PSV TV.

Twee jaar lang heeft de voormalig PSV'er wat anders gedaan. "Als account manager heb ik een toptijd bij PEC Zwolle gehad, maar eigenlijk bleef dit wel een beetje knagen", geeft de verdediger toe. "Het gaat er om dat je jonge jongens zo goed mogelijk helpt met alles wat er buiten het veld op hen af komt. Voornamelijk het omgaan met verwachtingen en druk, zodat ze optimaal kunnen presteren op het veld."

"Dit is wel iets wat ik heel graag wil en ambieer, nog meer dan account manager. Daar heb ik twee jaar lang een hele leuk tijd in gehad, maar ik miste de link met echte topsporters", legt hij de carrièreswitch uit. "In die twee jaar heb ik zoveel geleerd, dat was zo waardevol voor mij. Ik kan het bijna iedereen aanraden om zoiets te doen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 25 oktober 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›