Afellay getipt bij Oranje: ''Als hij stopt, waarom niet?''

1
Afellay getipt bij Oranje: ''Als hij stopt, waarom niet?''

In de komende interlandperiode gaat Frank de Boer beslissen welk type assistent-trainer hij toe gaat voegen aan de staf bij Oranje. Wesley Sneijder wordt veelvoudig genoemd voor de openstaande functie, terwijl op de achtergrond ook namen als Mark van Bommel en Robin van Persie worden getipt.

"Ze gaan straks tien dagen met elkaar werken en drie wedstrijden spelen. Ik neem aan dat Frank de Boer ook een keer met Ruud van Nistelrooij gaat praten. Maar de naam van Sneijder valt steeds en ik vind hem absoluut een fantastische jongen als hij volledig geprepareerd, scherp en goed is. Dan denk ik dat je geen betere kan hebben. Dan is het een heerlijke jongen die voor een leuke toon kan zorgen", aldus Van Gelder bij Rondo.

"Ik vraag me alleen af of hij consistent genoeg is. Hij heeft de laatste jaren natuurlijk niet echt geleefd waardoor je denkt: geweldig. Andere namen waar je aan kan denken zijn Robin van Persie, Andre Ooijer en Mark van Bommel", vervolgt Van Gelder.

Youri Mulder denkt dat Ibrahim Afellay een goede optie zou zijn. "Afellay lijkt me ook een goede. Als hij stopt met voetballen, waarom niet? Ik zat gisteren overigens te kijken naar de wedstrijd van Ajax en toen zag ik Frank de Boer daar op de tribune. Toen dacht ik: wat goed, hij pakt zijn job gelijk goed op. Maar AZ speelde toch ook? Die hebben meer internationals in de selectie zitten. Dat Ajax-label hangt er ook altijd wel een beetje aan. Om dat een beetje tegen te gaan, was ik misschien eerder naar Sittard gereden om AZ te bekijken. Daar spelen vijf internationals. Bij Ajax twee of drie."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 Sep 2020 om 18:03
    Youri heeft HELEMAAL gelijk, in het Nederlands elftal zit altijd een zweem van 020 over. DIT KAN EN MAG NIET!!!!!!!! Nederland heeft meer talenten dan 020 alleen !!