''Van der Gijp was de gangmaker, altijd bezig met lol trappen''

0
''Van der Gijp was de gangmaker, altijd bezig met lol trappen''

Hallvar Thoresen is nog altijd de meest scorende buitenlander in de Eredivisie. De Noor kwam bij FC Twente en PSV tot 152 doelpunten op het hoogste niveau. Bij PSV werd Thoresen drie keer landskampioen in vier jaar tijd.

"In die tijd was PSV zo goed", blikt hij terug in ELF Voetbal Magazine. "Kwalitatief, maar ook als team. René van der Gijp was de gangmaker. Hij was altijd bezig met lol trappen en heeft alle verhalen weleens verteld op televisie. Maar vergis je niet: zo iemand is belangrijk voor de harmonie in de groep."

In 1988 pakte Thoresen zelfs de Europa Cup I met PSV, maar de Noor kwam niet veel in actie door een knieblessure. "Hoewel ik weinig speelde, was ik wel betrokken bij het proces. Zo was ik gewoon mee naar Madrid en de finale in Stuttgart. Toch voelde het niet honderd procent als mijn prijs."

"De kracht van die ploeg was dat er een goede balans was", vervolgt Thoresen. "Guus Hiddink zette het elftal zo neer dat de rechtshalf de mindere kwaliteiten van de rechtsback zou opvangen. Ik kon direct zien dat Hiddink het ver zou schoppen als trainer. Hij was de rust zelve en had altijd goede argumenten om zijn beslissingen mee te onderbouwen."

Thoresen moest in het begin wel wennen bij PSV. "Bij FC Twente hadden we winnaars in onze ploeg; bij PSV hadden we winnaars in het kwadraat. Huub Stevens wilde elk spelletje winnen op de training. Als Huub niet won dan was hij de hele dag kwaad. Op zichzelf en op zijn medespelers. Eigenlijk op iedereen, Trainingen waren bij PSV wedstrijden", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›