''Hij heeft in zijn actieve carrière bij PSV dat traject doorlopen''

0
''Hij heeft in zijn actieve carrière bij PSV dat traject doorlopen''

Dirk Marcellis treedt toe tot de technische staf van VVV-Venlo. De oud-speler van PSV, die tweeënhalf een punt achter zijn voetballoopbaan zette, wordt Performance Coach bij de Limburgers.

"Als voormalig speler van onder andere PSV en AZ én oud-international heeft Dirk uiteraard heel wat bagage die hij mee brengt naar Venlo", zegt technisch manager Stan Valckx op de officiële website van VVV-Venlo. "Hij zal als 'de brug' gaan fungeren tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal, daar waar het gaat om de begeleiding van talentvolle spelers."

"Dirk heeft in zijn actieve carrière bij PSV dat traject doorlopen en daar veel van geleerd", vervolgt Valckx. "Dat wil hij nu, als opstap naar een nieuwe carrière als Performance Coach, in de praktijk brengen bij VVV-Venlo. Hij krijgt bij ons de ruimte om zich daar verder in te ontwikkelen."

Marcellis kijkt zelf uit naar zijn nieuwe functie. Hij had de afgelopen tijd een commerciële functie bij PEC Zwolle, maar wilde terug naar Limburg. "Ik wil graag verder in het begeleiden van met name jonge spelers die de stap naar het eerste elftal gaan zetten. Als speler heb ik die weg ook bewandeld en heb ik ervaren dat het zó ontzettend belangrijk is dat je als jonge gast vanuit de club begeleiding krijgt in de, vaak grote, stappen die je zet", aldus Marcellis.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›