Lucius vol lof: ''Ik zag wel aankomen dat hij de top zou halen''

0
Lucius vol lof: ''Ik zag wel aankomen dat hij de top zou halen''

Kaj Ramsteijn speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord samen met Georginio Wijnaldum. De verdediger van Aalesunds FK was meteen onder de indruk van de middenvelder, die momenteel bij Liverpool speelt.

"Hij was toen al verschrikkelijk goed. Het maakte eigenlijk niet uit waar hij speelde: in de spits, aan de zijkanten, op tien, op het middenveld. Ik heb zelfs nog een wedstrijd met hem centraal achterin gespeeld, als een laatste man die doorging op de aanvallende middenvelder van de tegenstander", zegt Ramsteijn tegen Voetbalzone.

Ook Theo Lucius speelde bij Feyenoord met hem samen. "Hij kon het niveau qua voetbal en qua denken meteen aan. Hij was een fantastische voetballer en liet zich niet beïnvloeden door anderen. Hij had een bepaalde visie voor zichzelf uitgestippeld en die volgt hij tot op de dag vandaag. Ik zag wel aankomen dat hij de top zou halen en vond hem echt een heel goed ventje."

Ramsteijn snapt wel dat Wijnaldum al op zijn 16e aansloot bij het eerste elftal. "Natuurlijk leefde dat wel in de groep. Eerst brak er bij Feyenoord niemand door, maar we zagen dat het er steeds meer werden en daardoor kregen we het idee dat we het konden halen", vervolgt Ramsteijn, die Wijnaldum naar PSV zag gaan. "Het hing niet in de lucht dat Feyenoord een prijs zou winnen. Dat is zijn plan geweest en PSV zal meer salaris hebben kunnen bieden. Die combinatie zal de doorslag hebben gegeven."

"Ik heb hem destijds ook wel gezegd dat hij verder moest kijken dan Feyenoord, voor zijn eigen ontwikkeling", vervolgt Lucius. "Ik vond PSV daarom een heel goede stap voor hem. Voor supporters is het altijd lullig als iemand overstapt van Feyenoord naar een andere topclub. Spelers gaan ook niet zomaar naar een concurrent, maar voor zijn ontwikkeling is het wel de beste stap geweest. Daar is hij echt een topspeler geworden", aldus Lucius.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›