Van Marwijk blikt terug: ''Zij konden niet meer fel de duels in gaan''

0
Van Marwijk blikt terug: ''Zij konden niet meer fel de duels in gaan''

Ondanks een zeer goede ploeg, lukte het Nederland niet om het WK van 2010 winnend af te sluiten. In de finale ging het in de verlenging mis.

"Mark van Bommel en Nigel de Jong konden niet meer fel de duels in gaan, waardoor de Spanjaarden meer aan voetballen toekwamen", blikt Bert van Marwijk terug. "Dat moesten we juist voorkomen, want daar waren zij extreem goed in."

De bondscoach van toen wijst echter ook naar de arbitrage. "Vier minuten voor het einde zagen 90.000 mensen in het stadion dat wij een corner moesten krijgen, maar eentje zag het niet: scheidsrechter Howard Webb", zegt hij. "Vervolgens werd Eljero Elia ondersteboven gelopen en kregen we geen vrije trap mee. Daarna stond Iniesta in eerste instantie buitenspel, voordat hij de bal weer kreeg en kon scoren. Als je dan slecht wilt denken…"

Webb zou volgens Van Marwijk zijn geïntimideerd door de Spanjaarden. "In de finale gingen zij bij elke overtreding van ons met zeven man om hem heen staan. Een scheidsrechter wordt daardoor beïnvloed, hij is ook maar een mens", aldus Van Marwijk. Maar ik wil de arbitrage echt niet als excuus opvoeren. Wij hadden het beter moeten doen, denk ik dan maar."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›