''Hij had zijn eigen ritme en min of meer zijn eigen protocol''

0
''Hij had zijn eigen ritme en min of meer zijn eigen protocol''

Giovanni van Bronckhorst vindt het mooi dat Arjen Robben terugkeert op de Nederlandse velden. Hij is lovend over de oud-voetballer van PSV. 

''Ik was eerst heel verrast, maar toen dacht ik opeens aan de afscheidswedstrijd van Rafael van der Vaart in Hamburg. Daar was ik ook en zag ik Robben voetballen. Hij was in vergelijking met alle anderen superfit. Jij kan makkelijk nog mee in het profvoetbal, dacht ik toen. Op zeker moment zag ik dat hij bij Bayern München ook weer aan het trainen was en toen vroeg ik me al af of er iets aan zat te komen'', vertelt de oud-trainer van Feyenoord.

Van Bronckhorst is lovend over de professionaliteit van Robben. ''Zijn hele carrière heeft hij er alles voor over gehad om zijn lichaam in een uitstekende conditie te houden. Als wij aan de warming-up voor een wedstrijd begonnen, had hij er al een uur warming-up op zitten. Hij had zijn eigen ritme en min of meer zijn eigen protocol. Daardoor is hij nu nog zo fit. En hij gaat het straks flikken ook, denk ik'', stelt hij in gesprek met De Telegraaf.

De twee speelden tientallen wedstrijden samen in het Nederlands elftal, waarvan het hoogtepunt het wereldkampioenschap was in Zuid-Afrika. ''Ja, hij had ons de wereldtitel kunnen bezorgen in 2010. We weten hoe dichtbij hij bij een doelpunt was. Ik heb de finale nooit meer willen terugzien. Misschien kijk ik er ooit nog een keer naar, maar ik heb er tien jaar geen behoefte aan gehad.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›