Brandts over Ronaldo: ''PSV heeft 10 miljoen gulden te veel betaald''

0
Brandts over Ronaldo: ''PSV heeft 10 miljoen gulden te veel betaald''

In 1994 kwam Ronaldo naar Nederland en werd dat seizoen meteen topscorer van de Eredivisie met dertig doelpunten. Ernie Brandts blikt in Voetbal International terug op de periode voorafgaand aan de komst van de Braziliaan.

"Ik heb Ronaldo ontdekt voor PSV", zegt Brandts. "Piet de Visser eist altijd de credits en de aandacht op, maar waarom heeft hij hem toen dan niet bij een club aangeboden? In 1993 was ik een maand in Brazilië en heb ik Ronaldo veel zien trainen en spelen."

"Ik mocht overal bij zijn en wist niet wat ik zag. Ronaldo was fysiek zó sterk, agressief, hij had een waanzinnige versnelling, een hard schot en scorend vermogen. Hij was van een andere planeet", vervolgt de assistent-coach van toen. "Ik twijfelde direct aan zijn leeftijd. Zó goed met zestien jaar, dat kon niet."

Het duurde daarna nog maanden voordat PSV door pakte. "PSV heeft veel te lang gewacht", vindt Brandts. "Pas tien maanden nadat ik Ronaldo had gezien, zei Kees Ploegsma junior tegen zijn vader, die lang manager was geweest: 'Papa, die Ronaldo waar Ernie het over had, die zit bij de WK-selectie van Brazilië'. Pas toen heeft PSV verder actie ondernomen en hebben ze veertien miljoen gulden voor hem betaald. Tien miljoen te veel dus."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›