Brandts blikt terug: ''Ik heb Ronaldo ontdekt voor PSV''

0
Brandts blikt terug: ''Ik heb Ronaldo ontdekt voor PSV''

Ernie Brandts beschouwt zichzelf als de enige echte ontdekker van Ronaldo da Souza. De huidige trainer van FC Eindhoven was de eerste die het enorme potentieel van de Braziliaan op waarde wist te schatten, al dacht meesterscout Piet de Visser daar anders over.

"Hij zegt dat hij Ronaldo heeft ontdekt", doelt Brandts op De Visser. "Misschien heeft hij hem zien voetballen, maar ík ben degene die Ronaldo heeft ontdekt. Ik heb hem in Brazilië zien spelen, toen hij zestien jaar was. Daar ben ik namens PSV naartoe geweest."

"Die strijd met Piet is wel leuk", lacht Brandts in gesprek met Voetbalzone. "Ik zeg altijd: jij hebt Ronaldo helemaal niet ontdekt, dat was ik." De 64-jarige oud-voetballer herinnert zich de scoutingstrip naar Brazilië nog goed.

"Ik ben een maand lang daar geweest om Ronaldo te bekijken. Ik ben ook nog bij hem thuis geweest.Het was heel gezellig, maar ik kwam erachter dat hij niet zestien jaar maar drie jaar ouder was", aldus Brandts. "Dat kon ook niet anders, want hij was fysiek al zo sterk toen."

Het duurde vervolgens nog een jaar, voordat Ronaldo naar Eindhoven kwam. "Toen ik terugkwam met mijn scoutingsrapport, was Ronaldo vier miljoen gulden waard. Tien maande later zat hij bij de Braziliaanse selectie. Toen hebben ze nog een keer geïnformeerd en was hij veertien miljoen gulden waard. Voor dat bedrag hebben ze hem toen gehaald", besluit Brandts.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›