''Als ik daar nu aan terugdenk... Wat voor imbeciel ben ik geweest?''

0
''Als ik daar nu aan terugdenk... Wat voor imbeciel ben ik geweest?''

Kenneth Perez speelde in Nederland bij onder meer AZ, Ajax, PSV en FC Twente. Met die laatste club werd hij op 35-jarige leeftijd landskampioen. Toch kijkt de Deen niet alleen met een goed gevoel terug op zijn spelersloopbaan.

"Ik kon heel slecht tegen mijn verlies", vertelt Perez tegenover Voetbal International. "Echt vreselijk was dat. Een soort kortsluiting leek het wel. Op het veld had ik ook wel momenten dat ik enorm fel reageerde. Dat vuur lag opgesloten in mijn spel en ik had het nodig om mezelf op scherp te zetten. Een mensen heeft vele kanten, denk ik maar."

Soms ging Perez echter te ver. "Met als dieptepunt het verhaal met grensrechter Nicky Siebert (door Perez uitgemaakt voor 'kankerneger', red.). Als ik daar nu aan terugdenk... Wat voor imbeciel ben ik geweest?", vraagt de analist zich af. "Hoe kun je zulke woorden in je mond nemen? Dat is een taal die ik nooit gebruik, laat staan dat ik racistisch ben. Integendeel zelfs."

"Zo'n opmerking achtervolgt je de rest van je leven", beseft Perez. "Dat moet je gewoon accepteren. Wat er toen gebeurde, kan ik ook niet analyseren. Een verstandsverbijstering was het. Het ging om een ingooi! Lekker belangrijk. Nu kan iedereen zich op social media profileren met al zijn successen en goede dingen, maar dat is natuurlijk niet realistisch", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›