Wijnaldum over toekomst: ''Zie mezelf wel terugkeren naar PSV''

2
Wijnaldum over toekomst: ''Zie mezelf wel terugkeren naar PSV''

Georginio Wijnaldum wil zijn voetbalcarrière graag willen afsluiten in Nederland. De middenvelder, die momenteel nog bij Liverpool speelt, ziet zich wel terugkeren naar Sparta, Feyenoord of PSV.

"Ik kijk wel eens naar Sparta en dan denk ik: Zo, het zou wel mooi zijn als ik daar in mijn laatste jaren speel. In Nederland heb ik bij drie clubs gespeeld en aan alle drie heb ik een heel goed gevoel aan over gehouden. Maar je kan er maar één kiezen", vertelt Wijnaldum, die de meeste opties openhoudt. "Ik zie mezelf wel terugkeren naar Feyenoord, PSV of Sparta."

"De vraag is alleen wanneer het gaat gebeuren", gaat Wijnaldum verder in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik leer ook van andere spelers. Van Nistelrooy had ooit de belofte gedaan om terug te keren, maar op latere leeftijd wilde hij dat niet meer. Wat ik nu mee maak is uniek. Je wil op het hoogste niveau spelen en prijzen pakken. Net als Clarence Seedorf. Mijn droom is om net zolang fit te blijven. Net als hij, Zlatan of Ronaldo. Ik wil tot mijn 38ste op hoog niveau spelen."

Wijnaldum bewaart dus goede herinneringen aan als zijn oude clubs. Wel zegt hij daarbij even ongelukkig te zijn geweest bij PSV, waar als rechtsbuiten moest spelen. Zelfs stoppen was even een optie. "Ik had het écht niet naar mijn zin. Waarom doe ik het eigenlijk nog?, dacht ik. Wil ik het nog wel? Maar het is nooit zo ver gekomen. Ik heb er wel over nagedacht, maar ik dacht ook: Wat ga ik doen als ik werkelijk stop? Ik had eigenlijk geen plan B."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Feb 2020 om 19:05
    Eindelijk iemand die verstand heeft van voetbal
  • 25 Feb 2020 om 18:39
    Nice...
zaterdag 14 maart 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›