'Dat is de reden waarom ik heb gekozen om niet bij PSV te blijven''

Na twee jaar bij PSV, waarin Eloy Room weinig speelminuten maakte, vertrok de keeper naar het Amerikaanse Columbus Crew waar hij weer eerste keeper is.

"De eerste maanden zijn me heel goed bevallen. Ik ben heel goed opgevangen door de mensen daar", aldus Room bij Vitesse TV. "Ik was daar twee dagen en mocht meteen aan de bak, ik stond meteen in de basis. We wonnen die wedstrijd gelukkig meteen."

"Je merkt wel echt dat voetbal populairder aan het worden is, zeker als er spelers vanuit Europa naar de MLS komen", vervolgt de keeper. "Natuurlijk zijn de andere sporten nog groter in Amerika, maar je merkt wel dat populairder wordt, zeker onder de jonge kinderen."

"De steden zijn groot en je komt op plekken waar je anders niet snel komt. Het is wel veel reizen, maar dat vind ik persoonlijk wel leuk altijd. Het zijn veel nieuwe indrukken en de mensen zijn ook heel open altijd", legt hij uit. "Dat maakt het wel heel leuk."

In Amerika maakt weer veel speelminuten. "Het is weer vertrouwd. Het voelt lekker om weer belangrijk te zijn, om eerste keeper te zijn en wedstrijden te spelen", stelt hij. "Ondanks dat ik bij PSV een hele goede tijd heb gehad, veel heb geleerd, veel heb meegemaakt en toch kampioen van Nederland ben geworden en de Champions League heb gespeeld. Maar je wilt toch elke week spelen en dat begon ik wel echt te missen. Dat is ook de reden dat ik de keuze heb gemaakt om niet bij PSV te blijven."

Ondanks de afstand probeert hij wel op de hoogte te blijven van zijn oude ploegen. "Ik probeer hier en daar wel dingen te volgen", zegt de keeper. "Vitesse meer dan PSV omdat ik daar mijn langste periode heb gespeeld. Nu ik in Nederland ben, zie ik de wedstrijden wel natuurlijk, dat is vanuit Amerika wat lastiger."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand