Oud-speler PSV: ''Die frikandellen heb ik bij Sporting wel gemist''

0
Oud-speler PSV: ''Die frikandellen heb ik bij Sporting wel gemist''

Rob McDonald kende in het seizoen 1985/1986 een prima jaar bij PSV met vijftien doelpunten in 24 wedstrijden, maar toch wilde de club uit Eindhoven na één seizoen van hem af.

PSV zocht een beweeglijkere spits en verhuurde McDonald aan Sporting Portugal, de tegenstanders van PSV vanavond. "Een mooie club, die ook nog in een prachtige stad speelt. Het nachtleven was geweldig in Lissabon. Ik heb daar de moeder van mijn jongste kind nog ontmoet", blikt McDonald terug in het Eindhovens Dagblad.

Ook aan PSV bewaart de zestigjarige Engelsman goede herinneringen. In 1986 werd hij kampioen in Eindhoven. "Gullit was zó goed", weet McDonald nog. "Hij was ook de enige die toen al met voeding bezig was, wij aten iedere dag frikandellen op De Herdgang. Ruud zei: 'Waarom eten we deze troep eigenlijk?' Die frikandellen heb ik bij Sporting wel gemist", lacht McDonald.

De Engelsman werd dat seizoen al vroeg kampioen met PSV en heeft dat ook geweten. "Ik heb nog nooit zoveel gefeest in mijn leven. Als ik er nu aan terugdenk, krijg ik weer last van maagzuur", aldus de oud-spits, die dit seizoen een beetje vreest voor PSV. "Niemand had verwacht dat PSV na zo'n goede start in zou storten. PSV gaat het zwaar krijgen tegen Sporting. De problemen achterin zijn lange tijd verbloemd door de kwaliteit voorin."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›