''Niet vreemd opkijken als Cocu nieuwe trainer Feyenoord wordt''

0
''Niet vreemd opkijken als Cocu nieuwe trainer Feyenoord wordt''

Frank Arnesen wordt na de jaarwisseling de nieuwe technisch directeur van Feyenoord. De 63-jarige Deen, die eerder een soortgelijke functie had bij onder meer PSV, Tottenham Hotspur, Chelsea, HSV en Anderlecht, wordt de opvolger van Martin van Geel.

De verwachtingen rond Arnesen zijn hoog. "Zijn netwerk reikt ver, mede dankzij een aantal familieleden dat ook in de voetballerij actief is", schrijft Bart Vlietstra in de Volkskrant. "Op technisch vlak moet de 63-jarige Deen een cultuuromslag bewerkstelligen ten einde meer rendement uit de jeugdopleiding, scouting en spelersverkoop te halen."

In het Arnesen-tijdperk werd PSV vier keer kampioen. "Zijn eerste job was oude gabbers Van Aerle, Heintze, Van Breukelen en Kieft vertellen dat ze weg moesten. Arnesen verwierf faam door Nilis, Cocu, Stam, Jonk, Ronaldo, Van Nistelrooij, Van Bommel en Robben binnen te hengelen, daar staan zo'n 35 miskopen en een verlies van ruim zestig miljoen euro op de transferbalans tegenover", aldus Vlietstra.

Bij Feyenoord wordt de eerste taak van Arnesen om een opvolger voor hoofdtrainer Dick Advocaat, die 25 jaar geleden nog door Arnesen naar PSV werd gehaald, te vinden. "Volgens insiders moet niet vreemd worden opgekeken als Arnesen met Phillip Cocu op de proppen komt", weet Vlietstra. "Arnesens schoonzoon is Cocu's vaste assistent Chris van der Weerden. Cocu was al in beeld bij Anderlecht."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›