''PSV weet toch geen optie tot koop te bedingen bij transfer Rodriguez'' ''Dan is Toon Gerbrands in geen velden of wegen te bekennen'' Rodriquez toch nog naar PSV? ''Plan A is echter Van Aanholt'' VIDEO | Pereiro arriveert in Italië: ''Cagliari-sjaal om zijn nek'' ''Beweging rond ongelukkige Gutierrez valt niet uit te sluiten''

Guardado zeer dankbaar: ''Maximo slaapt op een PSV-kussen''

( 1 reacties)
Guardado zeer dankbaar: ''Maximo slaapt op een PSV-kussen''

Andrés Guardado werd tweemaal kampioen met PSV en won als speler van de Eindhovenaren ook tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Toch bewaart hij zijn beste herinneringen niet aan de prijzen.

"Ik herinner mij een groot spandoek met de Mexicaanse vlag. Dat was fantastisch", vertelt Guardado in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "En natuurlijk het liedje 'Mi Amigo Guardado'. De fans lieten op veel manieren zien dat ze van mij hielden. Ik voelde me speciaal. Daarom heb ik heel veel dankbaarheid en liefde voor Nederland en PSV."

Guardado heeft nog altijd veel contact met teammanager Mart van den Heuvel, ook al spreekt hij geen Spaans of Engels. "Mijn band met Mart is heel hecht. Hij heeft mijn aanpassing in Nederland veel soepeler laten verlopen. Mart heeft mij met alles geholpen. Echt alles. Er was zelf een moment dat mijn airconditioner kapot was. Kwam Mart naar mij toe om het te repareren... En altijd met goede zin."

"Hij is een familievriend geworden", vervolgt de Mexicaan. "We hebben nog steeds contact. Als mijn zoontje jarig is, stuurt hij altijd een berichtje. Ik ben weinig mensen in mijn leven tegengekomen met meer empathisch vermogen dan Mart."

Guardado is PSV zeker niet vergeten. "In ons huis zijn heel veel spullen uit Nederland. Máximo slaapt op een PSV-kussen en het rood-witte shirt is zijn favoriete tenue. Het is mijn taak om hem te vertellen dat het land onderdeel van hem is", aldus Guardado.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Sep 2019 om 17:28
    Dit verhaal is echt ons PSV; prachtig!
zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›