''PSV weet toch geen optie tot koop te bedingen bij transfer Rodriguez'' ''Dan is Toon Gerbrands in geen velden of wegen te bekennen'' Rodriquez toch nog naar PSV? ''Plan A is echter Van Aanholt'' VIDEO | Pereiro arriveert in Italië: ''Cagliari-sjaal om zijn nek'' ''Beweging rond ongelukkige Gutierrez valt niet uit te sluiten''

Van der Moot: ''Daardoor heb ik uiteindelijk voor PSV gekozen''

( 0 reacties)
Van der Moot: ''Daardoor heb ik uiteindelijk voor PSV gekozen''

Dani van der Moot stond ooit te boek als een groot talent, maar de voormalig jeugdspeler van PSV speelt sinds dit seizoen bij Rijnsburgse Boys in de Tweede Divisie.

Van der Moot kon als vijftienjarige de overstap maken van AZ naar Liverpool, maar zag daar vanaf. "Achteraf had ik het misschien toch moeten doen, maar dat is makkelijk praten", zegt de 22-jarige Van der Moot in gesprek met Voetbal in de Bollenstreek.

"Liverpool is altijd mijn droomclub geweest, ook bij ons in huis", vervolgt hij. "Maar ik was vijftien en het leek mij en mijn familie nog wat te vroeg om die stap te maken. Daardoor heb ik destijds uiteindelijk voor PSV gekozen, wat ook gewoon een hele mooie club is."

Van der Moot wist bij PSV niet door te breken en werd verhuurd aan Jong FC Utrecht. In de zomer van 2018 vertrok hij uit Eindhoven en was Van der Moot transfervrij. Na een half jaar tekendehij bij FC Volendam. Voor de beloftenploeg scoorde de spits in een half jaar tijd 21 doelpunten in vijftien wedstrijden.

Toch moest Van der Moot vertrokken. "Er kwamen veel nieuwe mensen aan het roer bij FC Volendam. De trainers die er zaten, zagen het wel in mij zitten, maar door de wisseling van de wacht maakte de club uiteindelijk andere keuzes. Dat had ik te accepteren", aldus de oud-PSV'er, die nu via de amateurs een nieuwe profclub hoopt te vinden. "Dat zou prachtig zijn, maar tegelijkertijd ga ik mezelf nu wel oriënteren op een leven zonder alleen maar voetbal."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›