Steun voor Gutiérrez: ''Hij heeft genoeg talent om het te maken''

( 1 reacties)
Steun voor Gutiérrez: ''Hij heeft genoeg talent om het te maken''

Maza Rodriguez is op dit moment ambassadeur van PSV in Mexico. De mandekker had het echter lastig in zijn eerste maanden in Nederland in dienst van PSV.

"Ik had het moeilijk: ik wist niets van de taal en sprak ook geen Engels. Carlos en zijn vrouw moesten mij helpen met de meest simpele dingen, zoals boodschappen doen. Ik kon gelukkig bij hen eten, want de Mexicaanse gerechten die ik lekker vind, waren nergens te vinden. De taco´s en tortilla´s zijn anders en weinig restaurants hebben een goede ceviche op de kaart. Mensen in Nederland denken trouwens dat burrito´s typisch Mexicaans zijn, maar dat is Tex-Mex, dus de Amerikaanse versie van Mexicaans eten.", begint hij tegenover VICE Sports.

Rodriquez geniet momenteel van landgenoot Hirving Lozano bij PSV. "Iedereen in Mexico is trots op hem en verwacht dat hij een mooie carrière krijgt. Jammer dat hij nu geblesseerd is, maar ik denk dat Chucky tevreden kan zijn over het afgelopen seizoen."

Voor Érick Gutiérrez was het een lastig eerste jaar in Nederland. "Hij moet misschien wennen aan de Nederlandse competitie. Dat moest ik namelijk ook. Het voetbal is anders, met veel passes en snelle aanvallen. Ook is het in mijn ogen fysieker dan in Mexico. Het gaat er hard aan toe. Maar Guti is een speler die zich ongetwijfeld aan kan passen. Hij heeft genoeg talent om het te maken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 May 2019 om 11:30
    MvB vind dit helaas niet
zondag 18 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›