''Dacht dat Van Bommel een ontzettende rotzak was, maar integendeel''

( 0 reacties)
''Dacht dat Van Bommel een ontzettende rotzak was, maar integendeel''

PSV speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Voor Peter van Ooijen is het een bijzondere wedstrijd. De 27-jarige middenvelder speelde jarenlang in de jeugdopleiding van PSV, maar draagt nu het shirt van VVV.

Van Ooijen heeft een speciale band met PSV-trainer Mark van Bommel, die in 2013 als speler zijn loopbaan afsloot bij PSV. "Toen ik Mark van Bommel alleen van de televisie kende, dacht ik soms dat hij een ontzettende rotzak was", zegt Van Ooijen in het Eindhovens Dagblad. "Wel een geweldige speler, maar hij zocht altijd de grenzen op en was vaak in beeld als hij aan het klagen was."

"Hij bleek totaal tegenovergesteld te zijn aan het beeld dat ik van hem vanaf de televisie had", geeft Van Ooijen aan. "Niet alleen die topvoetballer die het randje opzocht, maar ook iemand die heel geïnteresseerd is in je als persoon."

Van Ooijen debuteerde in 2012 in het eerste elftal van PSV en kreeg hulp van Van Bommel. "Hij probeerde mij, maar bijvoorbeeld ook Marcel Ritzmaier en Nigel Bertrams, altijd vooruit te helpen. Van Bommel genoot ook echt ervan als jonge spelers in iets progressie boekten. Dat zijn dingen die je de rest van je carrière onthoudt. We appen nog af en toe en spreken elkaar bij wedstrijden."

De middenvelder mocht ook meespelen in de afscheidswedstrijd van Van Bommel. "Stond ik daar ineens tussen wereldsterren als Ibrahimovic, Robben en Ribery. Prachtig om mee te maken", aldus Van Ooijen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!